Sv. Mária Dominika Mazzarellová sa narodila presne 9. mája pred 182 rokmi. Jej liturgický sviatok oslavujeme 13. mája, každý rok. Keďže naša materská škola je špeciálne pod jej ochranou a spolu s donom Boscom je zakladateľka Inštitútu dcér Márie Pomocnice (saleziánok), tak sa patrí oslavovať aj viac dní.
Deň jej narodenia tento krát pripadol na štvrtok. My, sestry saleziánky, sme sa stretli s takmer tridsiatimi mamičkami pri čaji o piatej. Mamky spoznali niečo zo života Márie Dominiky, súťažili a zabavili sa pri kvíze, či tanci, podelili sa so starosťami a najmä s radosťami svojho života, zoznámili sa s mamkami detí z iných tried, popíjali čaj i pochutili si na sladkých koláčikoch. Domov si odniesli malý darček symbolizujúci remeslo Márie Dominiky. Spoločné chvíle zakončili modlitbou v kaplnke.
Jedna z mamičiek nám po programe povedala: „Pre mňa osobne je takýto čas posilnením na duchu a očistou mysle od každodenného kolobehu života. Od rána do večera sme my, mamky v behu, strese, nemáme čas sa zastaviť, stíšiť, či si oddýchnuť. Dokonca, aj keď si líhame do postele, zaspávame s myšlienkou, čo sme dnes zabudli, čo nás čaká zajtra. Je úžasné prísť niekam, v pokoji si vychutnať program, posilniť sa na tele i na duchu, zdieľať sa s ostatnými. A čo je najhlavnejšie, mať čas na stretnutie s Bohom v tichu a v modlitbe. Takýto čas, je pre mňa ako matku veľmi vzácnym malým zázrakom. Počas tancov, ktoré boli v programe, ma prepadla myšlienka, že ako rýchlo sme zabudli na to, že aj my sme boli deti. Na začiatku sme začali tancovať tak ostýchavo, ale potom sme sa uvoľnili a vrátili do detských čias. Nebojme sa prejaviť naše emócie. Netvárme sa, že sme silné a vo vnútri dusíme plač a zvádzame boje. Aj my potrebujeme načerpať tú povestnú vodu z prameňa a o niekoho sa oprieť. Budem veľmi rada, ak bude takýchto stretnutí pribúdať. Môžeme tak vytvárať jedno veľké rodinné spoločenstvo, kde načerpáme silu a povzbudenie.“
Atmosféru celých osláv, ktoré pokračovali aj v nasledujúcich dňoch slávnostnou svätou omšou a oslavou s deťmi si môžete vychutnať v našej fotogalérii.
Autor: Martina Škvareninová, FMA

FOTOGALÉRIA

Kontakt

Cirkevná materská škola Márie Mazzarellovej
Lachova 33,
851 03 Bratislava

02 / 62 31 99 42
0910 919 942 (len v čase od 16:30 do 17:00 za účelom nutného spojenia sa s učiteľkou v zbernej triede)
skolkamazzarellovej@gmail.com